הטבלה מקשרת בין שלבי ההתפתחות האנושיים והסדר הבוטני ומתארת את החוקיות שבסדר, את הקו המנחה הכללי המנהל את קבוצות הצמחים - בדומה לחוקיות בטבלה המחזורית. הסדר הבוטני מקבץ את מיני הצמחים למשפחות וסדרות על פי יחסי קרבה מבניים וגנטיים בניהם, ולפי ההיסטוריה הידועה של התפתחותם - כלומר התקדמותם האבולוציונית. קבוצות הצמחים ניתנות לסידור כטבלה שציריה נבנים משלבי ההתפתחות האבולוציוניים בוטניים, ואלו מקבילים, בסדר מדויק, לשלבי התפתחות האדם: התבגרות מינקות לזקנה תוך קניית מודעות ועצמות. כל סדרת צמחים נמצאת בנקודת מפגש של טור ושורה ומקבלת את איפיוניה בהתאם למיקומה בטבלה. כלומר, התהליכים בעולם הצמחים ומקבילתם האנושית, הם שמכתיבים את התכונות האופייניות לכל משפחה ורמדי. הטבלה מיועדתת לכל מי שעוסק ברפואת צמחים ומבקש להבינן לעומק.
ממלכת הצמחים היא הבסיס ממנו שואבת מעטפת כדור הארץ את יכולתה להתפתח. כבר מתוך התבוננות בטבע אנו למדים כי עצם מהותם של צמחים היא התפתחות דינמית. מהות זו מתבטאת בין השאר באופן צימוחם: שלא כמו בעלי חיים, צמחים גדלים ללא הפסק כל ימי חייהם, ובשונה ממינרלים, צמחים מגיבים לשינויים לסביבה בהתפתחות אבולוציונית. צמחים קשורים להפרדה ולהתפתחות: הצמחים יצרו מעטפת סלקטיבית, ממברנה חוצצת שהפרידה אותם מהסביבה אך שמרה על קשר דינמי עימה. ההפרדה אפשרה לממלכת הצמחים התפתחות בקצב מואץ ויצירת אבולוציה משלה - בנפרד מקצב השתנותם האיטית של המינרלים.
התפתחות הצמחים מניעה בעקבותיה את האבולוציה של עולם החי והדומם על פני כה"א כולו: צמחים הם הבסיס לקיום החיים מבחינת מזון, הם מייצרים חמצן לאטמוספרה, ואף את המינרלים משנעים מהאדמה החוצה ומן האוויר אל האדמה.
במובנים אלו משמש עולם הצומח כמתווך בין העולמות ונשא של טרנספורמציה בין חומר לאנרגיה ובין אנרגיה לחומר והוא מבטא ארכיטיפ של גדילה והתפתחות הנמשכת תדיר, ומכאן אף ארכיטיפ של זמן. מתוך כך מתאים להקביל את התפתחות עולם הצומח להתפתחות האנושית שטבעה אף הוא צמיחה, ולהשתמש בו כמדד למקומות בהן נעצרת התפתחות זו , כאשר יש חוסר או עודף או עיוות בהתפתחות (קרי: מחלות). בכך מעניק עולם הצומח עוד מתנה נוספת - אפשרות לריפוי.
טבלת הצמחים מספקת מסגרת כללית של הבנה לגבי רמדיס צמחיות. מאחר והטבלה מתארת תהליכים ואיפיונים כללים של כל משפחות הצמחים, ניתן באמצעותה להבין, על פי מיקומן, משפחות קטנות, לדייק את המרשם ההומיאופתי עד לרמות של רמדיס קטנות ולא ידועות ולהבין פרובינג חדשים. אף את המקרה עצמו ניתן להבין ביתר עמקות על פי מיקומו בטבלה וכך להרחיב את הבנתנו במטריה מדיקה גם להבא.
בתוך כל אלו מתגלה הסדר המופלא אשר בבריאה.
* הספר עוסק בצמחי הזרעים בעלי הפרחים בלבד (צמחי הזרעים מרכיבים את הקבוצה העיקרית של הצמחים ואת רוב הרמדיס הצמחיות). הספר מתאר את התכונות המשותפות בכל סדרת צמחים, ותומך תכונות אלו המטריה מדיקה מקוצרת של כל רמדי ורמדי מסדרות אלו - בהקשר למיקומן בטבלה.
במהדורה השלישית הוספו הדגמות של כמאה מקרים, נוספו משפחות צמחים ורמדיס שהיו חסרות קודם, הוספו פרובינג חדשים, הוספה הבנה ונערכו תיקונים ותוספות לרמדיס רבות - בשיתוף עם רונן לוי.
מיכל יקיר